Er komt gelukkig steeds meer aandacht voor de emotionele ontwikkeling binnen zorg en onderwijs. Buitengewoon biedt scholing om deze complexe materie op een praktische en inspirerende wijze over te brengen zodat je daarna direct aan de slag kan!

Het model voor emotionele ontwikkeling heeft zijn waarde ruimschoots bewezen in de ondersteuning van mensen met een (verstandelijke) beperking. Het is echter nog niet altijd eenvoudig om begeleiders, leerkrachten, ouders en cliënten/leerlingen de theorie zó uit te leggen dat ze het meteen in de praktijk kunnen toepassen.

Een greep uit de aanvragen van afgelopen jaren:

  • Wij willen graag een studiedag op onze cluster III school organiseren rondom de emotionele ontwikkeling. Hoe krijgen we ons team enthousiast om hiermee te gaan starten?

  • Hoe leggen wij de beeldvorming rondom de emotionele ontwikkeling in begrijpelijke taal uit naar ouders en de client zelf?

  • Wij willen graag de theorie van Anton Došen over emotionele ontwikkeling organisatie breed integreren. Zou jij een meerdaagse incompanytraining willen ontwikkelen afgestemd op ons team?

  • Onze teams hebben al de basisopleiding emotionele ontwikkeling gehad. Graag willen we een praktische training die gaat over de vertaalslag naar de praktijk.

  • De deelnemers op het congres over emotionele ontwikkeling gaan in de middag workshops volgen. We zouden graag een workshop willen waar het handelen van de begeleider centraal staat.

  • Onze gedragswetenschappers willen graag een scholings- en coachingstraject over het ontwikkkelingsdynamisch model van Anton Došen en de verschillende stadia in de emotionele ontwikkeling. Van daaruit gaan zij dit binnen de dagelijkse klassenpraktijk integreren.

Mogelijkheden

Ook zo’n zin in een inspirerende studiedag, praktische workshop of een meerdaagse incompanytraining? Informeer naar de mogelijkheden voor een aanbod afgestemd op jullie specifieke wensen en niveau.